Zprávy

Výroba hasicích přístrojů: klíčová role společnosti ABI Profils

přístrojů, které se používají podle různých typů požárů: hasicí přístroje na pěnu, CO2, suchý prášek a vodu. Každý z těchto typů hasicího přístroje obsahuje klíčový komponent – ponornou trubku, která zajišťuje dopravu hasicí látky k hlavě přístroje. Společnost ABI Profils, specialista na extruzi a koextruzi plastů, se již několik desetiletí úspěšně pohybuje na trhu výroby těchto ponorných trubek.

Hasicí přístroje jsou nezbytné pro zajištění bezpečnosti v případě požáru. Existují čtyři hlavní typy hasicích přístrojů, které se používají podle různých typů požárů: hasicí přístroje na pěnu, CO2, suchý prášek a vodu. Každý z těchto typů hasicího přístroje obsahuje klíčový komponent – ponornou trubku, která zajišťuje dopravu hasicí látky k hlavě přístroje. Společnost ABI Profils, specialista na extruzi a koextruzi plastů, se již několik desetiletí úspěšně pohybuje na trhu výroby těchto ponorných trubek.

production d'exctincteurs

Historie a vývoj hasicích přístrojů Hasicí přístroje mají dlouhou historii, která sahá až do starověku. První jednoduché zařízení na hašení požáru bylo vynalezeno v Alexandrii kolem roku 200 př. n. l. V 17. století byl vynalezen modernější hasicí přístroj, který obsahoval nádoby s vodou a stlačeným vzduchem. V průběhu 19. a 20. století došlo k významnému pokroku v oblasti technologií hašení požáru, což vedlo k vývoji různých typů hasicích přístrojů, které dnes známe.

Hlavní typy hasicích přístrojů

  1. Hasicí přístroje na pěnu: Používají se především na požáry pevných látek a kapalin. Pěna vytváří na povrchu hořící látky ochrannou vrstvu, která zabraňuje přístupu kyslíku a tím hasí oheň.
  2. Hasicí přístroje na CO2: Ideální pro elektrické požáry a požáry kapalin. CO2 vytlačuje kyslík z okolí ohně, čímž jej uhasí, aniž by zanechal zbytky.
  3. Hasicí přístroje na suchý prášek: Univerzální použití, vhodné pro různé typy požárů. Suchý prášek chemicky reaguje s plameny a přerušuje proces hoření.
  4. Hasicí přístroje na vodu: Nejvhodnější pro požáry pevných látek, zejména dřeva a papíru. Voda chladí materiál a snižuje teplotu pod bod vzplanutí.

Funkce a komponenty hasicího přístroje Každý hasicí přístroj má několik klíčových komponent, mezi které patří nádoba, hasicí látka, ventil, hadice nebo tryska, a ponorná trubka. Ponorná trubka (nebo také stoupací trubka) hraje klíčovou roli, protože umožňuje dopravu hasicí látky z nádoby k hlavě přístroje. Původně byly tyto trubky vyráběny z oceli nebo bronzu, ale dnes se většina hasicích přístrojů vybavuje plastovými trubkami, které jsou levnější, lehčí, stejně účinné a odolné.

Výroba ponorných trubek Společnost ABI Profils vyrábí ponorné trubky zejména z PVC (speciálně vyvinuté směsi pro tuto aplikaci), HDPE nebo PA. Výběr materiálu závisí na specifických požadavcích a aplikacích hasicího přístroje. PVC je oblíbené pro svou odolnost a flexibilitu, zatímco HDPE a PA poskytují vynikající mechanické vlastnosti a odolnost vůči chemikáliím.

Technologické přednosti ABI Profils Díky pokročilým technologiím zajišťuje ABI Profils veškeré dokončovací operace na ponorných trubkách: závitování, vrtání, obrábění drážek a sražení hran, značení. Tyto operace jsou nezbytné pro zajištění správné funkce a montáže trubek v hasicích přístrojích.

ABI Profils využívá moderní zařízení a metody, aby zajistila vysokou kvalitu svých výrobků. Kontrola kvality zahrnuje kontrolu průchodnosti trubek, kvality a polohy závitů, kompletní rozměrovou kontrolu a další testy, které zajišťují, že každý výrobek splňuje přísné normy pro použití v hasicích přístrojích.

Inovativní řešení ABI Profils Aby společnost ABI Profils zůstala na špičce inovací, neustále přináší nová řešení. Například s blížícím se zákazem používání fluoru v hasicích prostředcích od roku 2025 ABI Profils vyvinula účinné řešení: filtr namontovaný na ponornou trubku, který zajišťuje optimální emulzi a směs hasicí látky. Tento filtr umožňuje efektivní hašení požárů bez použití škodlivých látek, což přispívá k ochraně životního prostředí.

Komplexní výroba ABI Profils je plně integrovaná pro montáž těchto filtrů přímo v lince, což umožňuje dodávat hotový a smontovaný produkt výrobcům hasicích přístrojů, kteří poté integrují trubku do hlavy hasicího přístroje během finální montáže. Tato integrace výroby a montáže přináší výhody v podobě zkrácení výrobního procesu, snížení nákladů a zajištění vysoké kvality konečného produktu.

Závěr Díky dlouholetým zkušenostem a neustálým inovacím je ABI Profils spolehlivým partnerem pro výrobu stoupacích trubek do hasicích přístrojů. S důrazem na kvalitu a efektivitu přináší ABI Profils bezpečnostní řešení, která jsou nejen technologicky vyspělá, ale také ekonomicky výhodná. Společnost ABI Profils tak i nadále zůstává na předním místě v oblasti extruze a koextruze plastů pro bezpečnostní aplikace, čímž přispívá k ochraně života a majetku před požáry.

Další informace o ABI Profils a jejich přínosu v oblasti bezpečnosti

ABI Profils se zaměřuje na vývoj a výrobu technických profilů a trubek pro různé průmyslové aplikace. Společnost klade důraz na inovace, kvalitu a spokojenost zákazníků. V oblasti hasicích přístrojů se ABI Profils specializuje na ponorné trubky, které jsou klíčovým komponentem pro správnou funkci těchto zařízení.

Společnost ABI Profils investuje do moderních technologií a výzkumu, aby zajistila, že její produkty splňují nejvyšší standardy kvality a bezpečnosti. Kontrola kvality je prováděna pomocí nejmodernějších zařízení a metod, což zajišťuje, že každý výrobek je pečlivě testován a splňuje všechny požadavky pro použití v hasicích přístrojích.

ABI Profils se také angažuje v oblasti ochrany životního prostředí. Společnost se snaží minimalizovat ekologickou stopu svých výrobních procesů a vyvíjí produkty, které jsou šetrné k životnímu prostředí. To zahrnuje nejen vývoj nových materiálů a technologií, ale také optimalizaci výrobních procesů a zlepšení energetické účinnosti.

Hasicí přístroje jsou nezbytným nástrojem pro ochranu životů a majetku před požáry. Ponorné trubky, které vyrábí ABI Profils, hrají klíčovou roli v jejich funkčnosti a efektivitě. Díky neustálým inovacím a závazku k vysoké kvalitě je ABI Profils lídrem v oblasti výroby těchto klíčových komponent. Společnost tak přispívá k bezpečnosti a ochraně lidí po celém světě.


Zpět na seznam novinek