Zprávy

Nová pilotní linka umožní vývoj nových technických plastových profilů a plastových trubek

Pilotní extruzní linka je nejnovější přírůstek v ABI Profils. Tato nová technologie umožní vývoj nových technických plastových profilů a plastových trubek. Také umožní nové kombinace a směsi materiálů. Linka kombinuje nejnovější technologické prvky: špičkový extrudér BATTENFELD s digitálním ovládáním, automatické váhové dávkování, univerzální kalibrační systém, robotizovaný systém balení na výstupu z linky, integrované satelitní nebo rotační řezání, rozměrový kontrolní systém IR ZUMBACH a automatický vícebodový výtažný systém.

Společnost ABI Profils, expert v oblasti koextruze a extruze plastů, se zaměřuje na všechny sektory, kde jsou využívány plastové trubky a plastové technické profily. Know-how, inovace a zkušenosti jsou hlavními přednostmi dynamického, mladého týmu, který je motivován úspěchem vašich projektů. Technici a inženýři specializujících se na zpracování polymerů využívají své dovednosti k poskytnutí produktu, který odpovídá vašim specifikacím.

Extruze plastů a inovace

Obecně jsou plastové výrobky vytvářeny z materiálu ve formě granulí nebo termoplastického prášku. Společnost ABI Profils je v této oblasti referencí a poskytuje průmyslovým podnikům a společnostem ze všech sektorů širokou škálu plastových výrobků: těsnicí profily, konstrukční profily, tyče, trubky, trubičky…

Jsme schopni vyjít vstříc všem vašim požadavkům při vývoji dílů nebo prvků nezbytných pro váš projekt nebo výrobek. Náš technický tým vám poskytne podporu při vypracování specifikací, aby plně odpovídal vašim potřebám a očekáváním.

Jako subdodavatelé jsme schopni zpracovat všechny vaše objednávky. Abychom se přizpůsobili rostoucím požadavkům našich zákazníků (průmyslové podniky a společnosti různých sektorů), investujeme do vybavení nejmodernějšími technologiemi. To nám umožňuje realizovat téměř jakoukoli objednávku v oblasti extruze a koextruze plastů.

K tomuto účelu jsme integrovali novou pilotní linku, která je řízena interním počítačovým systémem. Ovládání této špičkové technologie nám umožňuje větší flexibilitu při objednávkách vysoce technických dílů. V současnosti jsme schopni realizovat objednávky malého množství a to v rekordním čase.

Extruze plastů

Stejně jako vstřikování, jedná se o transformační proces. Granule se taví ve vyhřívané trubici vybavené šnekem. Roztavená surovina je poté stlačena a prochází tryskou a extruzní hlavou, aby získala požadovaný tvar.

Existuje několik postupů extruze technických plastových profilů a folií: plochý film, koextruze, obalení, kalendrování, nafukování, tažení…

Extruze pomocí ploché trysky polymeru představuje složitou techniku, která je užitečná v oblasti balení (potraviny, expedice…). Tento proces umožňuje výrobu sofistikovaných folií s tloušťkou již od 10 mikrometrů. Tento postup vám umožní mít různé produkty s vynikajícími optickými a rozměrovými vlastnostmi.

Tak jsme schopni schopni vyhovět potřebám velkoobchodníků s balicími materiály, společností v zemědělském sektoru, světového automobilového trhu a každého průmyslu, který potřebuje produkty z koextruze plastů.

ABI Profils a naše pilotní linka

Pilotní extruzní linka je nejnovější přírůstek v ABI Profils. Tato nová technologie umožní vývoj nových technických plastových profilů a plastových trubek. Také umožní nové kombinace a směsi materiálů.

Linka kombinuje nejnovější technologické prvky: špičkový extrudér BATTENFELD s digitálním ovládáním, automatické váhové dávkování, univerzální kalibrační systém, robotizovaný systém balení na výstupu z linky, integrované satelitní nebo rotační řezání, rozměrový kontrolní systém IR ZUMBACH a automatický vícebodový výtažný systém.

Všechna tato technická a technologická výbava slouží k uspokojení potřeb a požadavků odborníků ze všech odvětví činnosti. Tato nová technika se tak stává součástí kontinuální strategie rozvoje firmy.

Nyní jsme schopni navrhovat nové extrudované produkty bez ohledu na dřívější technická omezení. Vývoj, který přináší náš výzkumný a vývojový tým, nám umožňuje co nejlépe uspokojit naše zákazníky.


Zpět na seznam novinek